XOPQBNMKK
Saunier Duval vízmelegítők

Átfolyós rendszerű vízmelegítők

Atmoszferikus gázégővel rendelkező, elektromos (elemes) gyújtású kéményes készülékek, amelyek a készüléken átfolyó hidegvízből melegvizet állítanak elő folyamatosan. Az átfolyó vízmennyiség és megkívánt hőmérséklet függvényében a készülék automatikusan változtatja a felhasznált gáz mennyiséget, vagyis a készülék teljesítményét. A vízmelegítő füstgázszenzorral is rendelkezik, amely kémény problémák esetén leállítja a készüléket, és így megakadályozza, hogy füstgáz kerüljön a helyiségbe.

Indirekt fűtésű tároló

A tároló csak kazánnal együtt alkalmazható. A kazánban előállított fűtővízzel melegítjük fel a tároló acéltartályában lévő vizet hőcserélő segítségével. Az acéltartály és a benne lévő spirál hőcserélő belülről zománcozott és kívülről hőszigetelt. Fehér színű külső burkolat adja az esztétikus megjelenést. Védőanód biztosítja a tároló teljes korrózió elleni védelmét. A Saunier Duval Márkaképviselet falra szerelhető és álló tárolókat is forgalmaz a kazánokkal azonos formai megjelenésű szögletes, valamint hengeres kivitelben 60- és 200 l közötti űrtartalommal. A C jelű tárolók cirkulációs csonkkal rendelkeznek.

A Saunier Duval fali kazánjai

Atmoszferikus gázégővel működő gázkazánok, amelyek központi fűtések és használati melegvíz ellátó rendszerek hőtermelő egységét alkotják. Komplex kivitelű készülékek, tartalmazzák a fűtési rendszer működtetéséhez szükséges szivattyút, tágulási tartályt, légtelenítő és biztonsági szelepeket, hő- és nyomásmérőt valamint azokat az elemeket, amelyek a fűtési rendszer biztonságos működéséhez szükségesek (túlfűtés, víz nélkül való működtetés elleni védelem).

A kazánok vagy eleve képesek melegvíz előállításra, vagy felkészítették arra, hogy indirekt fűtésű tárolóval összeépítve használati melegvíz automatikus előállítását vezéreljék.

A készülékek mind folyamatos lángszabályozásúak, a kazánok automatikusan a hőigénynek megfelelő teljesítményre állnak a névleges teljesítmény mintegy 40 és 100%-a közötti tartományban.

Elektromos gyújtású és ionizációs lángőrzésű készülékek.

Az összes fali gázkazán kéményes és zárt égésterű kivitelben is készül.

A Saunier Duval álló kazánjai, hőközpontjai

Hagyományos öntöttvas hőcserélővel, atmoszférikus kétfokozatú égővel rendelkező alacsony hőmérsékletű kazánok, ionizációs lángőrzéssel (nincs őrláng). A kazánok földgázzal való üzemeltetésre készültek, de átszerelhetők PB gázra is.

Kis helyigényű, konyhabútorral harmonizáló, fehér burkolattal rendelkező kéményes készülékek beépített (francia) deflektorral. A kazánok füstgázszenzorral is rendelkeznek, amely kéményproblémák esetén leállítja a készüléket és megakadályozza a füstgáz visszaáramlását a helyiségbe.

A Saunier Duval kondenzációs fali gázkazánjai

A kondenzációs gázkazánok a mai fűtéstechnika csúcskészülékei. Alkalmazásukkal a hagyományos gázkazánokhoz viszonyítva éves szinten 15-20% energiát lehet megtakarítani és ugyanakkor levegő szennyező hatásuk töredéke a hagyományos kazánoknak.

A kondenzációs kazánok lényege az, hogy intenzív hőcserélő alkalmazásával az égésnél keletkező vízgőzt is lecsapatják és párolgáshőjének ("rejtett" hőjének) döntő részét visszanyerik. Ez a rejtett hő földgáznál +11%-ot jelent.

A kazán működése során keletkező kondenzvizet szifonon keresztül a csatornába vezetik.

A kondenzációs kazánnál az égéslevegő beszívása és a keletkező égéstermék eltávolítása ventilátorral történik. A kazánt zártrendszerben működtetik. A kazánok folyamatos lángszabályozással mindig a hőigénynek megfelelően, automatikusan választják meg a szükséges teljesítményt.

 

 

Kapcsolódó oldak