XOPQBNMKK
Víz

PVC KG CSATORNACSÖVEK ÉS IDOMOK

kg-pvcA KG PVC csatornacsövekből és idomokból gravitációs csatornarendszerek szerelhetők, amelyek kommunális szenny- és csapadékvíz elvezetésére szolgálnak. A KG PVC csőben gravitációsan vezetett szennyvíz hőfoka maximum 60C lehet. Ilyen körülmények között, állandó üzemeltetés mellett élettartamuk minimum 50 évre tehető. A KG csatornacsövek és idomok az agresszív talajokkal és a szennyvízben előforduló mikroorganizmusokkal szemben ellenállóak, gyökér-benövéssel szemben védettek és teljesen vizzáróak.

Figyelem: nagy konyhák, mosodák szennyvízelvezető csöve nem készülhet PVC csőből!

Alkalmazási terület:

 • épületen belül,
 • szabadon szerelve,
 • földbe fektetve.
 • épületen kívül:
 • földbe fektetve.


KA PVC LEFOLYÓCSÖVEK ÉS IDOMOK

ka-pvcA KA lefolyócsövekkel, valamint a gumigyűrűs tömítésű fröccsöntött kemény PVC lefolyó fittingekkel kiépített csővezeték háztartási szennyvizek épületen belüli gravitációs elvezetésére alkalmas. A PVC csőben vezetett szennyvíz hőfoka maximum 60°C lehet.

Ilyen körülmények között, állandó üzemeltetés mellett élettartamuk minimum 50 évre tehető.

Figyelem: Nagy konyhák, mosodák szennyvízelvezető csöve nem készülhet PVC csőből!

Épületen belüli alkalmazás:

A PVC lefolyócsövet szabadon, szerelőszekrényben, szerelőaknában, falhoronyban vagy födémben célszerűen padlócsatornában lehet szerelni. A nyomvonal meghatározásakor ügyelni kell arra, hogy csővezeték olyan helyen legyen szerelve, ahol befagyás veszélye nem fenyegeti, olyan sugárzó vagy vezetett hőt nem kap, amely a hőmérsékletét a kritikus határ fölé emelné. Közös horonyba vagy csatornába szigetelten gőz vagy melegvíz vezetéket PVC lefolyó vezetékkel együtt elhelyezni nem szabad. Kémények és a lefolyócső között elegendő szigetelő rétegnek kell lennie.
Szabadon szerelt PVC lefolyócsöveket legalább 10 cm távolságra kell szerelni a központi fűtés és melegvíz vezetéktől.

A csöveket és idomokat úgy kell szerelni, hogy a karmantyúk lehetőleg az áramlással szembe kerüljenek. Gumigyűrűs kötés létrehozásakor csúsztatóanyagként csak káliszappan alkalmazható. A KG PVC csatornacsőnél leírt szerelési alapelveket a KA lefolyócsöveknél is figyelembe kell venni.

 

PE NYOMÓCSÖVEK

pe-pvcAlkalmazási terület:
A PE nyomócsövek és idomok elsősorban hideg ivóvíz vezetésére szolgálnak, 20˙C-on a termék nyomásfokozatának megfelelően a táblázatban megadott értékeknél nem nagyobb üzemi nyomáson (vezetékben mérhető legnagyobb nyomásérték). Ilyen körülmények között a csővezeték várható élettartama 50 év.

 • MSZ 7908/1 minőségű cső esetén ivóvízvezetékek és általános belső túlnyomással igénybevett tertületeken.
 • MSZ 7908/2 minőségű cső esetén földbe fektetett gázvezetékek létesítésére.
Polietilén elektrofúziós, sima végű és tompahegesztésű idomok:
A PE csőidomok felhasználhatók MSZ 7908/1 és MSZ 7908/2 szabványoknak megfelelő méretű PE csövek kötésére. A PE idomok úgy vannak méretezve, hogy a hozzájuk rendelt csőosztályok tartós szilárdsági követelményeinek megfeleljenek.
PE gázvezeték esetén a maximális üzemi nyomást az MSZ 7908/2 (1.3.5.) pont táblázata határozza meg.

A Pipelife Kft forgalmazza a PE idomrendszer szereléséhez, hegesztéséhez szükséges komplett eszközrendszert is.

Alkalmazható:
 • Épületen belül
 • falhoronyban
 • falon kívül bilincsel szerelve
 • szerelőszekrényben
 • Épületen kívül
 • földbe fektetve